Rockabilly

Många förknippar Rockabilly med raggare som kör runt i sina 50 talsbilar på gatorna och Elvis Presley på allra högsta volym. Men Rockabilly är mer ett begrepp på en kultur som härstammar från Amerika. I Sverige har begreppet istället mer fokuserats på bilar och klädsel medans musiken finns med i bakgrunden där Playtones och Elvis Presley går under samma benämning på musikstil. Rockabilly är också mode, där kvinnorna gärna sätter på sig en rockabillyklänning med en underkjol som får som att framstå som prinsessor på dansgolvet. Rockabilly är kultur och är en blandning mellan gammal hederlig punk och traditionell rock´n roll. Det är viktigt att klä sig traditionsenligt och som Rockabilly ska du klä dig som på 50 och 60 talet, tjejerna ska klä sig i klänningar och killarna ska ha tuffa frisyrer gärna med inspiration av tidsepoken. En rockabillyfrisyr tillsammans med sina underbart vackra klänningar får alla att dra sina blickar till dig.

En bra tillställning på temat rockabilly ska du vara klädd som på 60 och 70 talet och då gärna med en klänning från samma tidsepok. Prickiga klänningar är det kanske som allra mest påminner och den svunna tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>